По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са сформирани три комисии

...
По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са сформирани три комисии
Коментари Харесай

След поройните дъждове: 3 комисии ще описват щетите в районите Витоша, Нови Искър и Кремиковци

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са образувани три комисии за разказване на вредите по обществената инфраструктура в трите най-засегнати региона след поройните дъждове – районите  " Витоша ", " Нови Искър " и " Кремиковци ", съобщиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Столичната община.

В комисиите влизат екипи от щаба на Столичната община с присъединяване на районните администрации. Веднага след огледите ще стартира възобновяване на публичната инфраструктура, показват от Столичната община.

Извършват се огледи на провалите по частни парцели, организирани от районните кметове. В кварталите " Драгалевци " и " Симеоново " продължава почистването на наноси благодарение на техника.

Ситуацията в засегнатите региони от изобилните превалявания, които започнаха на територията на Столичната община вечерта на 15 май и продължиха няколко дни, е овладяна и се възстановява.

По данни на Националния институт по метрология и хидрология падналият дъжд е сред 40 и 70 литра на кв. м до среднощ на 15 юни в другите региони на София.

Вчера екипи на Столичната община и пожарната отводняваха завирявания, наводнени дворове, изби, почистваха наноси, паднали клони и дървета.

В дейностите се включиха и доброволци от Доброволното формирование на Столичната община. На терен са се отзовали и кметовете на регионите " Нови Искър " Даниела Райчева,  " Кремиковци " Лилия Донкова и " Витоша " Теодор Петков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР